Kawa Brazylia Santos 17/18
Brazylia jest największym producentem kawy na świecie. Kawa brazylijska stanowi około 1/3 światowego rynku kawy.
Kawa Brazylia Santos przetwarzana jest na sucho, co oznacza, że ziarna są suszone, gdy są jeszcze w owocu. Ponieważ kawa jest suszona w kontakcie ze słodkim miąższem, profil smakowy kawy jest gęsty i słodki.
17/18 odnosi się do wielkości ziarna. Te ziarna są o rozmiar większe niż standardowe o rozmiarze 14/16. Większy rozmiar ziarna zwykle powiązany jest z wyższą jakością.
- Kraj pochodzenia: Brazylia
- Region: Mogiana, Sul de Minas, Cerrado
- Gatunek: Mundo Novo, Icatu, Acaiá, Catuaí, Tupi
- Zbiory: maj - sierpień Metoda pozyskiwania: na sucho
- Wysokość upraw: 800 - 1350 m n.p.m.
- Profil palenia: średni
- Smak: słodkawy, z delikatnymi nutami czekolady
- Aromat: czekolada, orzech, cytrusy
- Body: umiarkowane
- Kwasowość: niska
Brazylia Santos świetnie sprawdzi się w ekspresie automatycznym, ekspresie ciśnieniowym i kawiarce.
Metoda zaparzania zależy od indywidualnych preferencji, każda z kaw nova COFFEE nada się zarówno do tradycyjnych jak i alternatywnych metod zaparzania.
Składniki: 100% kawa Arabica ziarnista
Wszystkie kawy novaCOFFEE są świeżo palone.
Aby w pełni cieszyć się świeżością kawy i bogatym aromatem po otwarciu, rekomendujemy jej spożycie w ciągu 4 tygodni. Fabrycznie zamknięty produkt, swoje pełne walory smakowe zachowuje przez dwa lata.
Pamiętaj, aby otwartą kawę przechowywać szczelnie zamkniętą, w ciemnym i suchym miejscu.